berichten

Royal Schiphol Group 26ste lid Mobiliteitsalliantie

7 mei 2021

Royal Schiphol Group (Schiphol) heeft zich aangesloten bij de Mobiliteitsalliantie. Schiphol is daarmee de 26ste mobiliteitspartner die zich bij het samenwerkingsverband voegt. Met deze toetreding krijgt de mobiliteitsalliantie een nieuwe dimensie dankzij de verbreding met het vervoer van reizigers en goederen door de lucht. Niet alleen neemt daarmee de slagkracht van de Mobiliteitsalliantie op het gebied van ons mobiliteitsbeleid toe. Bovenal wordt verder gebouwd aan het versterken van de onderlinge samenwerking in de mobiliteitswereld en integratie van alle mobiliteitsvormen in Nederland.

Schiphol is een van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie en de toegangspoort van Nederland tot de rest van de wereld. Goede bereikbaarheid van de luchthaven zowel over de weg als per OV is daarbij cruciaal. Daar speelt bovendien mee dat Schiphol niet alleen voor Nederland van belang is, maar ook een van de belangrijkste reizigershubs is in Europa. Schiphol heeft zich ontwikkeld tot een van de best verbonden luchthavens ter wereld.

Dick Benschop, CEO van Schiphol: “Schiphol is een multimodaal knooppunt waar bijna alle vormen van vervoer samenkomen. Van fiets tot vliegtuig. Voor de bereikbaarheid, het vestigingsklimaat en het verdienvermogen van Nederland willen we dat knooppunt duurzaam en slim door ontwikkelen. Daarin werken we graag samen met de andere partijen van de Mobiliteitsalliantie.”

Steven van Eijck, voorzitter Mobiliteitsalliantie: “Het is fantastisch dat wij Schiphol mogen verwelkomen in de Mobiliteitsalliantie. Schiphol is een van de belangrijkste en grootste mobiliteitsspelers en onlosmakelijk verbonden met de huidige en toekomstige inrichting van ons mobiliteitssysteem. Niet alleen verbindt Schiphol ons land met de rest van de wereld, ook de bereikbaarheid over land is cruciaal voor de tienduizenden werknemers en miljoenen reizigers die de luchthaven ieder jaar ontvangt.”