berichten

Het grote mobiliteitsdebat | donderdag 4 maart

12 februari 2021

De aankomende verkiezingen zullen het politieke speelveld voor de komende vier jaar weer flink opschudden. Het is belangrijk dat mobiliteit een centrale plek krijgt in het regeerakkoord.

Mobiliteit is niet alleen nu nodig, mobiliteit maakt het ook mogelijk de grote maatschappelijke opgaven van morgen aan te pakken. Hoe kijken de verschillende politieke partijen naar de toekomst van mobiliteit? Waar liggen hun prioriteiten? Wat zijn hun plannen voor na de verkiezingen? En belangrijk, hoe ziet hun ideale mobiliteitspassage in het regeerakkoord eruit?  Prangende vragen die met de naderende verkiezingen niet onbeantwoord mogen blijven.

Daarom organiseert de Mobiliteitsalliantie in het kielzog van de verkiezingen ‘Het grote mobiliteitsdebat’. Op donderdag 4 maart van 10.30 tot 12.00 uur komen de grootste politieke partijen bijeen om hun visie op mobiliteit naar voren te brengen. Zij gaan met elkaar in debat over de toekomst van mobiliteit in ons land. Welke keuzes maken deze politieke partijen? Waar mogen wij ze op afrekenen? Met dit debat spelen de aankomende beleidsmakers open kaart, en dat mag u niet missen.

Wij nodigen u dan ook graag uit om ‘Het grote mobiliteitsdebat’ te volgen via onderstaande link!

Schrijf uzelf hier in

Inmiddels hebben verschillende (kandidaat) Tweede Kamerleden hun aanwezigheid bevestigd, waaronder Mark Harbers (VVD), Roy van Aalst (PVV), Wytske Postma (CDA), Raoul Boucke (D66), Suzanne Kröger (GL), Stieneke van der Graaf (CU) Chris Stoffer (SGP) en Barbara Kathmann (PvdA).

  • De moderator is Rens de Jong, o.a. bekend van BNR Nieuwsradio.
  • Het debat vindt plaats in het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam en is voor het publiek digitaal te volgen. We verwachten vele honderden viewers bij deze online editie.
  • In verband met de huidige coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk publiek toe te staan.
  • De onderwerpen die onder andere zullen worden besproken zijn: flexibiliteit, verkeersveiligheid, investeren in en het onderhoud van bestaande infrastructuur. Ook staan we stil bij de oplossingen voor andere maatschappelijke uitdagingen, zoals stikstof en woningbouw, waar mobiliteit kan bijdragen.
  • U kunt tijdens het debat via de chat reageren en direct vragen stellen aan de deelnemers. Daarnaast kunt u op interactieve wijze reageren op de stellingen tijdens het debat.

Wij kijken er naar uit u op 4 maart (online) te verwelkomen, voor het meest spraakmakende mobiliteitsdebat voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021!

Tot dan en met vriendelijke groeten,

Frits van Bruggen, Steven van Eijck, Elisabeth Post, Marjan Rintel, Han ten Broeke,

Bertho Eckhardt en Pedro Peters