Nieuws

berichten

Veel media-aandacht voor vastlopende Nederlandse infrastructuur

Op maandag 1 mei publiceerde het ministerie van Infrastructuur en Milieu haar vierjaarlijkse Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse (NMCA). De lange termijn analyse bevestigde wat de Mobiliteitsalliantie al wist: bij ongewijzigd mobiliteitsbeleid komt Nederland hopeloos vast te staan.

3 mei 2017

Zowel de opzienbarende conclusies van de studie als het pleidooi van de Mobiliteitsalliantie kregen ruimschoots aandacht in de media. De aandacht ging tot vreugde van de Mobiliteitsalliantie gepaard met een concrete toezegging voor meer financiële speelruimte van minister Schultz van Haegen. Op BNR-radio zei ze die middag: “Eén miljard per jaar extra voor mobiliteit zou wenselijk, maar te veel zijn – 500 tot 800 miljoen erbij zou heel fijn zijn.”

Mobiliteitsalliantie en NMCA in de media

Bekijk hier een selectie van de berichten die in de media zijn verschenen over het uitkomen van de Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse.

Kranten:

AD/RD: Onderzoek: het verkeer loopt vast Telegraaf: Nederland slibt dicht VK: 3 Verklaringen waarom het aantal verkeersdoden weer stijgt VK: Het raderwerk loopt weldra vast

Trouw: Hightech oplossingen tegen opstopping Telegraaf: Spoor moet op de schop NRC: Interview Minister Schultz

Radio/TV

Documenten