Nieuws

berichten

Marga de Jager (ANWB) nieuwe vicevoorzitter Mobiliteitsalliantie

Marga de Jager, ceo van de ANWB, is benoemd tot vicevoorzitter van de Mobiliteitsalliantie. De Jager volgt hiermee Marjan Rintel op die met haar aanstaande overgang naar KLM, komende periode afscheid neemt van de Mobiliteitsalliantie.

30 mei 2022

Steven van Eijck, voorzitter Mobiliteitsalliantie is opgetogen met de benoeming van De Jager. “Marga heeft een lange staat van dienst binnen de ANWB en kent de mobiliteitsmarkt door en door. Ik ben vereerd dat zij deze belangrijke plek binnen de Mobiliteitsalliantie wil bekleden om met elkaar te bouwen aan een duurzaam en inclusief mobiliteitssysteem. De ANWB staat voor een brede visie op duurzame personenmobiliteit en is met bijna 5 miljoen leden dé vertegenwoordiger van de reiziger op de weg en het fietspad.”

Marga de Jager is sinds april 2021 CEO van de ANWB. Ze begon haar ANWB-loopbaan in 2006 als directeur Zakelijke Markt en gaf onder meer leiding aan de ANWB Alarmcentrale en vanaf 2014 als statutair bestuurder met de portefeuille Merk en Leden. Marga beschouwt duurzame en inclusieve mobiliteit en bereikbaarheid als vitale thema’s voor de Mobiliteitsalliantie en wil zich in haar rol als vicevoorzitter inzetten om deze doelen extra kracht bij de zetten.